Η πτώση των πνευμάτων του σκότους

Rudolf Steiner | GA 177
ISBN
978-618-5735-00-5
Σελίδες
370
Διάσταση
15,8 Χ 23
Τιμή πώλησης 23,53 €

Σε μια εποχή έντονου πολέμου στην Ευρώπη, ο Rudolf Steiner αποκαλύπτει τις πνευματικές ρίζες των κρίσεων της εποχής μας και τα μέσα με τα οποία μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Από το 1879, ο Steiner μας λέει ότι οι "έκπτωτοι" άγγελοι ή "πνεύματα του σκότους" -που εκδιώχθηκαν από τους ουρανούς και εγκαταστάθηκαν στη Γη μετά την ήττα τους (σε μια σαραντάχρονη μάχη με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ) έχουν επηρεάσει τον ανθρώπινο νου. Οι άνθρωποι πλέον μπορούν να αφυπνιστούν (με πιο συνειδητό τρόπο) ως αναφορά αυτές τις βαθιές αλλαγές και έτσι να αντιμετωπίσουν εσωτερικά τις επιρροές των έκπτωτων πνευμάτων. Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι πίσω από τα γήινα γεγονότα της ταχύτατα μεταβαλλόμενης εποχής μας, κρύβονται συγκεκριμένες πνευματικές αιτίες.
Σε αυτές τις 14 διαλέξεις, που δόθηκαν στα τέλη του 1917 μετά από τέσσερα χρόνια πολέμου στην Ευρώπη, ο Steiner μιλάει για τις πολύπλοκες πνευματικές δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τις προσπάθειες της ανθρωπότητας να οικοδομήσει θεωρητικά τέλειες κοινωνικές τάξεις και τις πολλές διαιρέσεις και αναταραχές που θα συνεχίσουν στη Γη μέχρι την εποχή μας. Η ανθρωπότητα γενικά είχε άγνοια για το γεγονός ότι τα έκπτωτα πνεύματα, εκδιωγμένα από τους πνευματικούς κόσμους, είχαν έντονη δραστηριότητα στη Γη. Αυτό εκδηλωνόταν κυρίως στην ανθρώπινη σκέψη και αντίληψη του περιβάλλοντος κόσμου. Ωστόσο, η ήττα και η πτώση αυτών των πνευμάτων εξασφάλισε ότι η Πνευματική Επιστήμη θα ήταν πάντα διαθέσιμη στην ανθρωπότητα.

Το βιβλίο περιέχει παράρτημα με 3 διαλέξεις από τη σειρά διαλέξεων του Rudolf Steiner GA185 - From symptom to reality in modern history.