Μέταλλα και πλανήτες : Άνθρωπος - απόγονος των άστρων

Rudolf Steiner
ISBN
978-960-6830-95-2
Σελίδες
276
Διάσταση
14,8 X 21
Τιμή πώλησης 19,08 €

Το βιβλίο αποτελεί σύνθεση διαλέξεων του Rudolf Steiner μαζί με σχετική επιστημονική βιβλιογραφία των: Heinz Vogel, Hans Pohl, Friedrich Huseman, Otto Wolff και Rudolf Treichler.

Με τη βοήθεια των μετάλλων, η ανθρωπότητα εδραίωσε μια εξελισσόμενη θέση στον κόσμο, ενώ παράλληλα μεταμόρφωσε τον ανθρώπινο πολιτισμό και το πρόσωπο της ίδιας της Γης. Επιπλέον, η αρμονία και η αποτελεσματικότητα πολλών ανθρώπινων σωματικών διεργασιών εξαρτώνται από τις θαυμάσιες επιδράσεις των μετάλλων. Κάθε δεκαετία που περνάει, οι ερευνητές μας αποκαλύπτουν νέες πτυχές του κόσμου των μετάλλων. Ωστόσο, παρ’ όλα τα επιτεύγματα των χημικών και των φυσικών, ο κόσμος των μετάλλων κρύβει ακόμη πολλά μυστήρια.
Στον κόσμο που μας περιβάλλει, συναντάμε συνεχώς νέα κοιτάσματα μετάλλων. Αυτά έχουν επιτρέψει στην ανθρωπότητα να κάνει όλο και μεγαλύτερα βήματα τεχνολογικής προόδου. Και στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπινου σώματος, αναδύονται συνεχώς στη συνείδησή μας νέες ανακαλύψεις δραστηριοτήτων που διαπερνώνται από μέταλλα. Καθώς οι ερευνητικές μέθοδοι γίνονται όλο και πιο εκλεπτυσμένες, συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε πρόσθετα μέταλλα που στην πραγματικότητα αποτελούν συστατικά του σώματός μας. Εντούτοις δεν τα βρίσκουμε ως δομικά στοιχεία με την πιο χονδροειδή, φυσική έννοια, αλλά ως όργανα με τα οποία η ανθρώπινη οντότητά επιτελεί σημαντικές φυσιολογικές δραστηριότητες.

Μετάφραση: Γεράσιμος Ε. Κατραμάδος (MSc in Anthroposophic Medicine)