Ρυθμικό Μασάζ

Ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για το ρυθμικό μασάζ.
ISBN
978-960-6830-73-0
Σελίδες
264
Διάσταση
14,8x21
Τιμή πώλησης 20,35 €

Margarethe Hauscha M.D.

Ρυθμικό Μασάζ υπό την καθοδήγηση της Ita Wegman.

Το Ρυθμικό Μασάζ αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1920 από την ιατρό ItaWegman, που εκπαιδεύτηκε στη φυσιοθεραπεία και το μασάζ. Σε συνεργασία με τον Rudolf Steiner ίδρυσε την κλινική στην Ελβετία, όπου άρχισε η ανάπτυξη της Ανθρωποσοφικής Ιατρικής. Σε αυτή την κλινική εφάρμοσε την ανθρωποσοφική προσέγγιση του θεραπευτικού μασάζ στο ανθρώπινο ον.
Μετά την προσχώρηση της Δρ. Margarethe Hauschka στην κλινική, συνεργάστηκαν για 12 χρόνια με την Δρ. Ita Wegman, προκειμένου να αναπτύξουν αυτή τη νέα προσέγγιση θεραπευτικού μασάζ. Το 1962 η Δρ. Hauschka άνοιξε την πρώτη σχολή Ρυθμικού Μασάζ στο Boll στη Γερμανία.
Το Ρυθμικό Μασάζ αποτελεί μέρος της Ανθρωποσοφικής ιατρικής προσέγγισης. Είναι μια θερμή, αναζωογονητική θεραπεία μασάζ που «ζωντανεύει» και ισορροπεί το σώμα, ενώ παράλληλα ξυπνά τις θεραπευτικές δυνάμεις του ίδιου του ασθενή.
Το βιβλίο αυτό (ως ολοκληρωμένο εγχειρίδιο) απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το ρυθμικό μασάζ ή να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους. Το βιβλίο αυτό περιγράφει πτυχές της Ανθρωποσοφικής προσέγγισης του ανθρώπινου όντος που σχετίζονται με το πλαίσιο αυτό. Αναφέρει σημαντικές έννοιες για την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητα του ρυθμικού μασάζ. Επίσης, παρέχει λεπτομέρειες για τη δημιουργία της ρυθμικής ποιότητας που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας. Τέλος, οι συγγραφείς περιγράφουν τις πιο σημαντικές τεχνικές στην νοσηλευτική και εξηγούν ειδικές ασκήσεις που βοηθούν στην ανάπτυξη των ιδιαίτερων δεξιοτήτων που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία. 

Μετάφραση: Α. Στεργίου, Γ. Κατραμάδος