Το περιοδικό Holistic Life και τις εκδόσεις Etra ίδρυσε το 2004 ο Γεράσιμος Κατραμάδος, με σκοπό την ολιστική προσέγγιση της υγείας, τις εναλλακτικές & συμπληρωματικές μεθόδους θεραπείας και πρόληψης. Στόχος των εκδόσεων Etra ήταν και είναι,  η μεταμόρφωση του ανθρώπου, η ανάδυση της συνείδησης του, εκείνη που θα του επιτρέψει να θυμηθεί τους ισχυρούς δεσμούς που τον ενώνουν με την Φύση. Να κατανοήσει την σημαντικότητα της και να βρει τρόπους προκειμένου να μπορέσει να συμβιώσει μαζί της αρμονικά. Σε αυτό το πλαίσιο, της μεταμόρφωσης της ανθρώπινης συνείδησης, οι εκδόσεις θεωρούν ότι έστω και ένας άνθρωπος είναι σημαντικός. 

Το 2013 ο Γεράσιμος Κατραμάδος σε συνεργασία με το ιατρικό τμήμα του Goetheanum στην Ελβετία, ξεκίνησε το δύσκολο εγχείρημα της μετάφρασης των διαλέξεων του Rudolf Steiner με σκοπό την έκδοση βιβλίων της Ανθρωποσοφικής Ιατρικής στην Ελληνική γλώσσα. Το εγχείρημα αυτό στον τομέα της Ανθρωποσοφικής Ιατρικής έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα καθώς η πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη οπτική γωνία του Rudolf Steiner είχε "δαιμονοποιήσει" κάθε προσπάθεια μετάφρασης των ιδεών του και έτσι δεν υπήρχε περιθώριο για περαιτέρω μελέτη και εμβάθυνση στο τομέα της Ιατρικής. Αυτό το θέσφατο ο εκδότης κατάφερε να το ανατρέψει και να δημιουργήσει μια σειρά βιβλίων για την Ανθρωποσοφική Ιατρική, πάντα σε συνεργασία με το Ιατρικό τμήμα του Goetheanum. Στη συνέχεια, για να εντρυφήσει και να εμβαθύνει τη μελέτη του στις έννοιες της Ανθρωποσοφικής Ιατρικής ο Γεράσιμος Κατραμάδος έλαβε μέρος στη τριετή εκπαίδευση μεταπτυχιακού τίτλου στην Ανθρωποσοφική Ιατρική στο Emerson college του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το 2020 ο εκδότης ολοκληρώνει τη μετάφραση και την έκδοση 19 βιβλίων για την Ανθρωποσοφική Ιατρική με τελευταίο το βιβλίο "σταθμό" για τα ανθρωποσοφικά δεδομένα "Κύκλος Μαθημάτων για Νέους Ιατρούς". Στη πορεία αυτή τον βοήθησαν το Dr Haushka Institute, το Ιατρικό Τμήμα του Goetheanum καθώς και η Αγγλική Ανθρωποσοφική Κοινότητα.