Χωρίς Ανάσα: Τα χρονικά του μεγάλου φόβου

Πέτρος Αργυρίου - 2η έκδοση επικαιροποιημένη
ISBN
978-960-6830-78-5
Σελίδες
340
Τιμή πώλησης 22,26 €

'' To «Χωρίς Ανάσα» του Πέτρου Αργυρίου, είναι ένα μοναδικό κείμενο. Είναι ένα ανάγνωσμα που δεν πρέπει να μείνει στα ράφια του βιβλιοπωλείου, ούτε στα ντουλάπια μιας οικίας. Το βιβλίο είναι ένα μνημείο εκλαΐκευσης της επιστήμης, όπου ο όρος εκλαΐκευση παίρνει μια διαφορετική μορφή. Παιδεύει, ακόμα και τον ανυποψίαστο αναγνώστη, σε θέματα, που ο συντηρητικός πολίτης, θεωρεί αντιεπιστημονικά και ίσως συνωμοσιολογικά, καταφέρνοντας να πείσει ακόμα και τους πλέον σκληρούς «ορθολογολάγνους».
Η σωστή δόση ορθών Ελληνικών, επιστημονικότητας, πνευματώδους ευθυμίας, ιστορικών γνώσεων, φιλοσοφικών αναζητήσεων, κοινωνιολογικών προσεγγίσεων, αλλά και ορθολογικών υποθέσεων και σκληρής απλότητας, παραπέμπουν σε διανοητές επιπέδου Γουλιέλμου του Όκαμ.
Θα ήθελα να το διαβάσει ο κάθε άνθρωπος, διότι όχι μόνο θα πληροφορηθεί, θα διασκεδάσει, θα μορφωθεί και κυρίως θα ανακουφιστεί από το φόβο που τόσο βαθιά έχει διασπαρεί σε όλη την κοινωνία. '' 
- Απόσπασμα από το πρόλογο του Δημήτρη Κούβελα

 

'' Χωρίς Ανάσα περίμενα το επικαιροποιημένο έργο του Πέτρου για την πανδημία που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε. Ένα έργο τολμηρό με τα σημερινά δεδομένα της απόλυτα στρεβλής «κανονικότητας», που όμως εκτιμώ ότι θα αναγνωριστεί σύντομα ως ένας ύμνος στη λογική. Το βιβλίο δεν αποτελεί μια αδιάφορη και βαρετή παράθεση γεγονότων και επιστημονικών δεδομένων. Συνδυάζει αριστοτεχνικά την τεχνοκρατική – καθαρά ιατρική - προσέγγιση με την πολιτική, ανθρωπιστική, κοινωνιολογική και ψυχολογική πτυχή της κρίσης δημόσιας υγείας. [...] Το έργο του Πέτρου προσεγγίζει πολύπλευρα και σφαιρικά τα γεγονότα, προσδίδοντας την απαραίτητη πραγματιστική διάσταση των φαινομένων που βιώσαμε. Γι’ αυτό αποτελεί εργαλείο παιδείας, κι όχι απλά θεωρητικής γνώσης. Ο Πέτρος Αργυρίου έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής, όχι μόνο με το πρότερο συγγραφικό του έργο, αλλά και με την πρώτη έκδοση του βιβλίου για την πανδημία σε συνδυασμό με το ντοκιμαντέρ ΠΑΝΔΗΜΑΓΩΓΟΙ, ένα από τα πιο έξυπνα κινηματογραφικά αφηγήματα της σημερινής δυστοπικής πραγματικότητας. Η νεότερη έκδοση του βιβλίου του Χωρίς Ανάσα – Το Χρονικό του Μεγάλου Φόβου ολοκληρώνει με επιτυχία τη συμβολή του στην πολυαναμενόμενη αποκατάσταση της λογικής. '' 
Απόσπασμα από το πρόλογο του Κωνσταντίνου Φαρσαλινού

 

Το βιβλίο του καλού φίλου Πέτρου σε προσκαλεί και σε προκαλεί να το απολαύσεις και να το μοιραστείς. Έχοντας διαβάσει την αρχική έκδοση και έχοντας απολαύσει τους ΠΑΝΔΗΜΑΓΩΓΟΥΣ, η νέα αυτή βελτιωμένη και εμπλουτισμένη έκδοση προσθέτει στη γνώση μας και θα αποτελέσει βιβλίο αναφοράς όταν σε λίγα χρόνια θα γυρίζουμε πίσω και θα κοιτάζουμε όσα πολλά και πυκνά συνέβησαν αυτά τα δύο χρόνια (και ποιος ξέρει πόσα ακόμα). 
- Απόσπασμα από το πρόλογο του Κωνσταντίνου Πουλά